T8 - vleesgerechten3qr.nl / koken / T8 - vleesgerechten
f Ultraplus schalen VLEESGERECHTEN Gevuld gehaktbrood en rozemarijnaardappeltjes 2 sneetjes witbrood, 1 ui (gehakt), 2 knoflookteentjes (uitgeperst), 1 eetlepel verse basilicum, % theelepel rozemarijn, 800 gram rundergehakt, 2 eieren, zout, versgemalen zwarte peper, 150 gram broccoli, 100 gram feta kaas, 200 gram tomaten, 2 lente-uitjes Voor de aardappelen: 700 gram kleine aardappelen, 3 eetlepels olijfolie, 2 knoflookteentjes (uitgeperst), 1 theelepel rozemarijn, zout, versgemalen zwarte peper Week het brood in water en knijp overtollig water eruit. Meng gehakt met brood, eieren, ui, knoflook en kruiden. Was de broccoli en snijd deze in roosjes en gaar deze voor in 6 minuten in de magnetron op 600 Watt in de Ultraplus schaal met deksel. Verdeel het gehaktmengsel in tweeën en vorm er twee broden van. Doe een brood in de Ultraplus schaal, leg daarop het broccoli/feta mengsel, leg het tweede brood erop en duw de uiteinden goed tegen elkaar. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Leg tomaat en ui rondom het gehaktbrood. Dek af met deksel. Doe de gewassen en gehalveerde aardappelen in een tweede Ultraplus schaal. Voeg olie, knoflook, ('\ rozemarijn, peper en zout toe. Zet de schalen gedurende 1 uur op 200°C in de voorverwarmde oven. Laat 15 minuten rusten alvorens te serveren. I' Kalfsoester met asperges 4 dunne kalfsoesters (120 gram per persoon), 8 kleine sneetjes rauwe ham, 4 dunne plakjes gruyère, 16 kleine asperges, 2 tomaten, 30 gram boter, zout, peper Schil de asperges en bewaar enkel de punten (het andere gedeelte kan voor een soep dienen). Laat ze gedurende 10 minuten in gezouten water koken. Laat ze in het Duo Vergiet uitlekken. Laat de oven op 210°C voorverwarmen en bestrooi de kalfsoesters met peper. Leg op elke kalfsoester 2 sneetjes rauwe ham en een plakje gruyère en snijd vervolgens elke kalfsoester in de lengterichting middendoor. Overgiet de gehalveerde kalfsoesters met een laag witte saus. Leg er 2 aspergepunten op, rol de kalfsoester op en prik de rolletjes vast. Leg de rolletjes in de Vierkante UItraPIus, overgiet ze met de gesmolten boter en laat ze gedurende 15 minuten in de oven. Draai ze halverwege de kooktijd even om. Leg twee rolletjes per bord, overgoten met de witte saus. Tip: dompel enkele tomaten in kokend water, pel ze, ontpit ze en snijd ze in blokjes en strooi ze over het bord. Witte saus 40 gram bloem, 30 mi. olie, 250 mi. kokend water, 1 blokje geconcentreerde bouillon, 5 mi. zout, en naar believen peper en nootmuskaat Giet de olie en de bloem in de Quickshaker. Zet het deksel erop. Krachtig schudden. Openen en de bouillon r erin gieten, kruiden met wat zout, peper en nootmuskaat. Twee of drie keer omroeren met de spatel, het deksel erop plaatsen zonder het te sluiten en laten rusten. Moussaka 2 aubergines, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olie, 200 gram gehakt, 100 mi. gezeefde tomaten, 100 mi. slagroom, 75 gram geraspte kaas, snufje kaneelpoeder, 1 theelepel oregano, boter, zout, peper Was 2 aubergines, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakken. Bestrooi met wat zout, leg de plakken in de schaal en verwarm ze 4 minuten op vol vermogen in de magnetron. Laat uitlekken in het Vergiet. Snipper 1 ui en pers 1 teentje knoflook. Verhit 1 eetlepel olie % minuut onafgedekt op vol vermogen. Verwarm hierin de ui en knoflook onafgedekt 2 minuten op vol vermogen. Meng dit door 200 gram gehakt, 100 mi gezeefde tomaten, snufje kaneel poeder, 1 theelepel oregano, peper en zout naar smaak. Vet de UItraPIus schaal in met boter, leg yj deel van de aubergineplakken erin, daarop de helft van het gehakt, yj deel van de aubergines, andere helft gehakt en dan het laatste deel aubergines. Klop 1 ei los met 100 mi slagroom en schenk dit over de moussaka. Strooi er 75 gram geraspte kaas overheen. Bakken op 225 °C + magnetron 350 watt, 9 minuten afgedekt en 6 minuten onafgedekt. -8 -12/03/2007
Smakelijk eten!